LOKAAL AAN TAFEL

  

                                       

Welkom bij de kleine catering ‘lokaal aan tafel’!

Hier maken we op bestelling een warme lunch met producten van de biologische landbouw uit de omgeving van Nijmegen. 

Bestellingen zijn mogelijk voor minimaal 6 en tot uiterlijk tot 3 dagen vooraf aan de bezorging.

Telefoon: 06-27125386,  of mail naar lokaalaantafel@gmail.com

 

Actueel 

De workshops fermenteren en hartige taart bakken zijn weer mogelijk in mei en juni. Hiervoor kan je je aanmelden bij lokaalaantafel@gmail.com of bel 06 – 27125386. De tijden zijn naar keuze in de ochtend  of ’s middags. Een workshop duurt gemiddeld 2 uur en 3 uur als men aansluitend samen aan tafel gaat om te genieten van de zelfgemaakte gerechten. De locatie is in Dukenburg, Aldenhof of Weezenhof of Meijhorst. De workshop fermenteren is inclusief alle groenten, kruiden, glazen potten met deksel en rubberen ringen 40 euro per persoon. Je kunt kiezen uit fermenteren met Keltisch zout, bijvoorbeeld om zuurkool te maken; zoutzure bietjes of gemengde groentes bereiden; yoghurt maken. Voor de workshop hartige groentetaart maken kan men kiezen uit bereiden met speciale deegsoorten, bakmogelijkheden en verschillende vullingen. De data in mei en juni zijn vrij om te kiezen in de ochtend of in de middag van maandag tot en met donderdag.

paksoitaart met dadels

champignontaart met miso

courgettes en rode ui gefermenteerd

boerenkooltaart

Nu te bestellen 

Hartige maaltijd groentetaarten

*Een grote ronde taart 30 cm weegt 2,5 kilo, voor 10 personen. 22 euro

*De middelgroot ronde taart van 27 cm weegt 2 kilo, voor 7 personen. 19 euro 

*De kleine maaltijdtaart van 23 cm, weegt 1,5 kilo voor 5 personen.  15 euro

*De plaattaart, 34 -38 cm, 700 gram,  voor maximaal 6.  15 euro

Deze pure hartige maaltijd-taarten zijn gemaakt met groentes van het seizoen en zijn verrijkt met  mediterrane en Hollandse kruiden en ongezouten noten. Naar keuze bereid met kaas en ei, roomboter of haverroom en een deegbodem naar keuze, bijvoorbeeld baderdeeg of pizzadeeg. De groentetaart is ook gluten- en lactosevrij te bestellen. In alle producten is weinig zout gebruikt. De smaken komen van de groente en kruiden in combinaties.

Pure maaltijdsoep vanaf 1liter voor 10 euro

Deze soepen zijn van pure groentes verrijkt met een stukje aardappel, haver-, boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. In alle producten gebruik ik weinig zout. De soepen zijn echte maaltijdsoepen. En deze soepen zijn, naar smaak, goed iets te verdunnen met water,  kokos- amandel- of sojamelk. Bij bestelling vanaf 10 liter is de prijs 70 euro afhankelijk van de biologische groenteprijzen op dat moment.

Eenvoudige salade 

Een salade bestaat uit verse Hollandse groentes van het seizoen. Vanaf 6 personen per schaal te bestellen.

Vegetarisch belegde lunchbroodjes 

De broodjes zijn gebakken van biologisch volkorenmeel uit de omgeving en gebakken bij het Bakkerscafé.  Verse biologische streekgroente, ei, kaas, kiemen en kruiden. Kipfilet als extra bestelling is ook mogelijk. Belegde gewone volkoren broodjes zijn ook te bestellen. Vanaf 6 broodjes te bestellen. 

Dressings 

Kruidige yoghurtsaus, olijfoliedressing met Hollandse appelazijn verse kruiden of linzenhumus voor 6 personen te bestellen. 

Klein zoet gebak en brood 

Het banaanbrood, appel-plaatgebak en een fijne notencake maak ik met biologische melen en biologisch fruit. De prijzen variëren tussen 8 euro en 10 euro.

Een warme lunch kost 14 per persoon. Deze bestaat uit landsoep, een punt groentetaart of een goed belegd broodje en verse salade. 

De bezorging in Nijmegen kost 5,- euro in Nijmegen. 

E-mail: lokaalaantafel@gmail.com  

Telefoon: 06 27125386

goed buitenleven

goed eten op het land

warme Lunch bij de pluktuin van ‘Gelukkige Groentes’ in Malden.

 avocadosalade

preisoep

preisoep met mais-pannenkoek

wittekooltaart

kooltaart

in mei aspergestaart

Vanaf september zijn de

gefermenteerde groentes weer klaar.

Over Lokaal aan tafel

Mijn huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte ik in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maak ik de maaltijden bestelling om op te halen of om te bezorgen. Ik kook duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit de omgeving. Het  overschot van groentes, van bv grote courgettes of misvormde knolgewassen verwerk ik middels fermentaties. Hierover geef ik ook eenvoudige workshops. 

Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt. Ook wordt goede voeding goed verteerd door jouw lichaam. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk. 

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase.  Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen emotionele prikkels belonen met junkfood-eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal. Ik ben sinds 1990 gediplomeerd kok en uit ervaring kan ik goed omgaan met dieetrecepten. In goede voeding zitten de goede waardevolle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De goede manier van verbouwen op het land, goede bemesting in levende aarde geeft goede groente. Bij http://www.food4healthylife.org/ kun je zien wat je per dag in basis nodig hebt. Interessant is nu het boek over de essentie van landbouw en voeding geschreven door landbouwfilosoof Michiel Korthals ‘EETBARE NATUUR’.

Alle gerechten zijn ook lactose vrij te bestellen. 

 

Foto in de Kiemtuin: Jacqueline van den Boom 

Angela van der Mast

Aldenhof 1243

6537BH

Nijmegen

Telefoon 06 27125386

E-mail lokaalaantafel@gmail.com

Dit bedrijf maakt gebruik “Kleine Ondernemers Regeling” bij de belasting.

 

Tips: 

https://gelukkigegroentes.nl/ 

Beginnende ondernemers in Nijmegen: http://www.startupnijmegen.nl/

Boek over voeding en landbouw nu van Michiel Korthals:  EETBARE NATUUR ISDBN 9789056157487

Facebook Aan Tafel

                                                         

  Eetbaar Nijmegen

www.schoppenvrouw.nl  duurzaam tuinontwerp

http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/