goede voeding

 

Welkom bij mijn huiskamerrestaurant Aan Tafel in Aldenhof! 

Nieuws voor deze zomer:

Plukroute Dukenburg is in voorbereiding bij Marijn van Klingelen. 

In Wijkcentrum Dukenburg kan men op ELKE DINSDAG vanaf 12.30 uur van een eenvoudige gezonde lunch  genieten. De lunch wordt bereid met o.a. verse groente en kruiden uit de buurtmoestuin en we hopen vooral bewoners die vaak alleen zijn en die graag eens buiten de deur eten te ontmoeten. De kosten voor de lunch zijn minimaal. Dit project ‘Soepie doen’ is een samenwerking tussen STIP Dukenburg, het wijkmanagement. Aanmelden hiervoor kan bij 06-82589210 of dukenburg@stipnijmegen.nl  

 

Van 15 juli tot 1 september is het huiskamerrestaurant in Aldenhof gesloten. 

Vanaf september:

Ik kook en bak op vrijdag. Na 12.00 uur kan men de bestelling ophalen. 

Vrijdag: hartige groentetaart vanaf 12.00 uur. De prijs voor deze 6-persoonstaart is 14 euro. (Gewicht 1500 gram.) De taart kan je goed invriezen gedurende drie weken. De maaltijdsoep voor buurtbewoners kan men bestellen vanaf 1 liter. Aanmelden voor beide gerechten kan bij aldenhofaantafel@gmail.com

   

Het vruchtenbrood van havermeel met bessen kost 7,00 euro.

Alle gerechten zijn ook gluten- en lactose vrij te bestellen.  Bestellen kan tot daags ervoor 12.00 uur via aldenhofaantafel@gmail.com

Telefoon: 06-27125386

Adres: Aldenhof 12-43, Nijmegen 6537BH

Mijn restaurantje is een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Ik kook duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit ‘De Kiemtuin’ en ‘Het heerlijke land’ uit de omgeving.

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase verschillend. Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om gezond in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen de prikkels die mijn lichaam geeft bij emotionele en belonende honger, vaak onbewust, en wat ik met aandacht eet. Ook het sociaal koken, zoals gewoon thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen.  Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben,  zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft veel rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselintolerantie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je echt een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal.  

Leuke tips:

Facebook Aan Tafel

                                                         

  Eetbaar Nijmegen

www.schoppenvrouw.nl  duurzaam tuinontwerp

Juni podcast van ‘Gezond Gesprek’ over ons voedselsysteem met Jaap Seidell

http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/

E-mailadres voor bestellingen: aldenhofaantafel@gmail.com