LOKAAL AAN TAFEL

  

                                       

Welkom bij de kleine  catering ‘lokaal aan tafel’!

Telefoon:  06-27215386  lokaalaantafel@gmail.com

Adres: Aldenhof 1243 6537BH Nijmegen

Hier maak ik op bestelling een warme of koude lunch met producten van de biologische landbouw uit de omgeving van Nijmegen. 

Bestellen is mogelijk vanaf 6 tot 60 personen per dag.

Actueel: 

De workshops fermenteren en hartige taart bakken starten in september. Hiervoor kan je je aanmelden bij lokaalaantafel@gmail.com of bel 06 27125386. De workshops zijn in Dukenburg op dinsdag ochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur. De data zijn 26 september, 17 oktober, 7 november. Locatie Aldenhof.

 

Welke gerechten kan men nu bestellen? 

Hartige maaltijd groententaart vanaf 15 euro.

*Een grote ronde taart is 30 cm, weegt 2 kilo en kost 20 euro. 8 personen.

*De middelgroot ronde taart van 27 cm, weegt 1,2 kilo en kost 18 euro. 7 personen.

*De kleine maaltijdtaart van 23 cm, weegt 900 gram en kost 15 euro. Deze is geschikt voor 5 personen.

*De plaattaart, 34 -38 cm, 700 gram, 15 euro  voor maximaal 6/8 personen.

Deze pure hartige maaltijd-taarten zijn gemaakt met groentes van het seizoen en zijn verrijkt met  mediterrane en hollandse kruiden. Naar keuze bereid met kaas en ei, roomboter of haverroom en een deegbodem naar keuze, bijvoorbeeld baderdeeg, pizzadeeg. De groentetaart is ook gluten- en lactosevrij te bestellen. De plaattaart van 34 cm x 38 cm, is belegd met van verse tomaat, een andere groente en geitenkaas met verse kruiden en kaassoorten op een deegbodem kost 15 euro. Deze taart is geschikt voor maximaal 6 personen.

Pure maaltijdsoep vanaf 1liter voor € 8,-

Deze soepen zijn van pure groente verrijkt met een stukje aardappel, haver of boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. In alle producten gebruik ik weinig zout. De soepen zijn echte maaltijdsoepen die men zelf kan verdunnen. De prijs is 8,- voor kant en klare soep per liter. Bij bestelling van 10 liter is de prijs 60 euro afhankelijk van de groenteprijzen op dat moment.

Eenvoudige salade  vanaf 6 personen per schaal voor € 18,-

Een salade bestaat uit verse Hollandse groentes van het seizoen.

Belegde lunchbroodjes vanaf 6 broodjes voor € 12,-

De broodjes zijn gebakken van biologisch volkorenmeel uit de omgeving en gebakken bij het Bakkerscafé.  Verse biologische streekgroente, ei, kaas, kiemen en kruiden. Kipfilet als extra bestelling is ook mogelijk. Belegde gewone volkoren broodjes zijn ook te bestellen.

Dressings voor 6 personen vanaf 3,- euro 

Kruidige yoghurtsaus, olijfoliedressing met hollandse appelazijn verse kruiden of linzenhumus 

De sausjes zijn ook  te bestellen als lactosevrij.

Klein zoet gebak 

Banaanbrood, appel-plaatgebak en fijne notencake maak ik met biologische melen en biologisch fruit.

Het doorgeven van een bestelling kan tot uiterlijk 3 dagen vooraf. De bezorging in Nijmegen kost 2,50 euro. 

E-mail:

lokaalaantafel@gmail.com  

Telefoon:

06 27125386

goed buitenleven

goed eten op het land

Warme Lunch bij de pluktuin van ‘Gelukkige Groentes’ in Malden.

bindsla- en avocadosalade

preisoep

preisoep met mais-pannenkoek

wittekooltaart

kooltaart

aspergestaart

Vanaf september zijn de

gefermenteerde groentes weer klaar.

Over Lokaal aan tafel

Mijn huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte ik in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maak ik de maaltijden bestelling om op te halen of om te bezorgen. Ik kook duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit de omgeving. Het  overschot van groentes bv grote courgettes of misvormde knolgewassen  verwerk ik middels fermentaties. Hierover geef ik ook eenvoudige workshops. 

Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt. Ook wordt goede voeding goed verteerd door jouw lichaam. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk. 

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase.  Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen emotionele prikkels belonen met junkfood-eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal. Ik ben sinds 1990 gediplomeerd kok en uit ervaring kan ik goed omgaan met dieetrecepten. In goede voeding zitten de goede waardevolle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De goede manier van verbouwen op het land, goede bemesting in levende aarde geeft goede groente. Bij http://www.food4healthylife.org/ kun je zien wat je per dag in basis nodig hebt. Interessant is nu het boek over de essentie van landbouw en voeding geschreven door landbouwfilosoof Michiel Korthals ‘EETBARE NATUUR’.

Alle gerechten zijn ook lactose vrij te bestellen. 

 

Foto in de Kiemtuin: Jacqueline van den Boom 

Angela van der Mast

Aldenhof 

6537BH

Nijmegen

Telefoon 06 27125386

E-mail lokaalaantafel@gmail.com

Dit bedrijf maakt gebruik “Kleine Ondernemers Regeling” bij de belasting.

 

Tips: 

https://gelukkigegroentes.nl/ 

Beginnende ondernemers in Nijmegen: http://www.startupnijmegen.nl/

Boek over voeding en landbouw nu van Michiel Korthals:  EETBARE NATUUR ISDBN 9789056157487

Facebook Aan Tafel

                                                         

  Eetbaar Nijmegen

www.schoppenvrouw.nl  duurzaam tuinontwerp

http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/