goede voeding

     

Welkom in buurt-huiskamerrestaurantje  ‘Aan Tafel’ ! 

Telefoon 06-27125386

Bestellen en ophalen kan van 1december tot 21 maart.  

Wat maak ik deze winter om te bestellen?

Voor de feestdagen!

Drie verschillende hartige taarten. Deze zijn stevig in de vorm, 1,5cm hoog en goed om punten van te snijden.

De smaken zijn: 

Kastanje champignonstaart met prei;

Pompoenworteltaart met walnoot;

Zalmtaart met spinazie.

Ook naar keuze lactose- en glutenvrije varianten.

Bestel tot uiterlijk 20 december en je kan het ophalen tot 23 december om uiterlijk 12.00 uur. aldenhofaantafel@gmail.com

Standaard te bestellingen zijn:

Pure maaltijdsoep van prei, tomaten, pompoen en knolselderij met een beetje havervlokken of rijst, rode ui mosterd en vers getrokken groentebouillon. Te bestellen voor vrijdag 21 december. De prijs per liter met eiwitgarnituur is 6 euro. 

Hartige groentetaart vanaf 12.00 uur op te halen op vrijdag. De prijs voor deze 6-8 persoons-taart is 14 euro. 1200 gr.

Een kleinere, 1 kilo, voor 4-6 personen kost 12 euro. 

De taarten en de maaltijdsoepen zijn goed in te vriezen.

Bestellen kan via aldenhofaantafel@gmail.com

Telefoon 06-27125386.

Afhalen kan op vrijdag na 12.00 uur tot 14.00 uur.

Actueel in de wijk!

Iedere woensdag in december:

Maaltijdsoep voor Quadrant-ploeg in Aldenhof

 

 

September-oogst uit mijn moestuintjes 2021:

Deze zomer kwam er na een hete lente veel regen en dat kwam voor de pompoengroei nog precies op tijd. De tomaten daarentegen kwamen gedeeltelijk tot rijping. Maar met 38 pompoenen zijn we heel tevreden. Ik heb ze wat eerder van het veld gehaald want er kwamen steeds meer knaagdieren op het veldje. Inmiddels zijn er voor bewoners in Dukenburg al 12 liter maaltijdsoep gemaakt van 5 groene en rode pompoenen. De maaltijdsoep bevat ook geweekte haver, gierst, of linzen, uit en knoflook. Alle producten zijn van biologische teelt. 

 

* maaltijdsoepen

* groentetaarten

* salades

* gebak

Mijn restaurantje is een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Ik kook duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit ‘De Kiemtuin’ en ‘Het heerlijke land’ uit de omgeving.

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase.  Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om gezond in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen de emotionele prikkels belonen met eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal.  

 

Het vruchtenbrood van havermeel met bessen kost 7,00 euro.

Alle gerechten zijn ook gluten- en lactose vrij te bestellen. 

Bestellen kan tot daags ervoor 12.00 uur via aldenhofaantafel@gmail.com

Telefoon: 06-27125386

Adres: Aldenhof 12-43,

Nijmegen 6537BH

Fotografie Jacqueline van den Boom 

 

Tips: 

Plukroute Dukenburg is in voorbereiding bij Marijn van Klingelen. 

Facebook Aan Tafel

                                                         

  Eetbaar Nijmegen

www.schoppenvrouw.nl  duurzaam tuinontwerp

Juni podcast van ‘Gezond Gesprek’ over ons voedselsysteem met Jaap Seidell

http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/

E-mailadres voor bestellingen: aldenhofaantafel@gmail.com