Welkom bij de kleine ambachtelijke catering ‘lokaal aan tafel’!
Telefoon: 06-27125386 / E-mail: lokaalaantafel@gmail.com/ Aldenhof 1243 Nijmegen
Hier maken we op bestelling een ambachtelijk bereide warme maaltijd lunch of diner met biologische geteelde seizoensproducten uit de omgeving en uit de biologische winkels in Nijmegen.
Bestellingen voor 10 tot 40 personen, geheel verzorgd, inclusief aankleding service en bestek, prijs 25 euro per persoon. Een bestelling tot 10 personen zonder bediening kost 17 euro per persoon.
1. puur Hollandse keuken
Heldere, of gebonden, vers getrokken vegetarische soep met garnituur.
Warme/lauwe punt van verse groentetaart geserveerd met slasoorten, noten en dressing.
Koffie & thee of vruchtensap.
2. met Mediterrane kruiden
Maaltijdsoep, potage, met groene kruiden en garnituur.
Ambachtelijk lokaal brood naar keuze, belegd met kaassoorten, tomaat, ui en malse slasoorten.
Of seizoen groente taart met Italiaanse kaas, rozemarijn, tijm en oregano.
Koffie & thee en vruchtensap.
3. met pittige kruiden met Hollandse rode peper
Pittige linzen- of bonensoep, gekleurd met groene en pittige kruiden.
Couscous-paprikasalade met tomaten, lokale slasoorten en fetakaas.
Koffie& thee, vruchtensappen of rijstwijn.
Bestelling aanvragen: Dit kan tot uiterlijk 6 dagen vooraf aan de bezorging. De prijs voor een geheel verzorgde maaltijd op aangevraagde locatie, (inclusief, stijl naar keuze, koffie, thee en vruchtensap) is gemiddeld 25 euro per persoon gedurende 2 uur. Reserveert men langer dan 2 uur op locatie, dan loopt de prijs op met 30 euro per uur.
Kleine bestelling tot 10 personen om zelf op te halen kost € 15,- (exclusief drankjes). Deze bestaat uit:
Verse groentesoep, naar keuze gebonden (potage) of helder met verse groene kruiden.
Punt groentetaart, of goed belegd brood, lokaal, gebakken met groente en eiwitproducten, een verse gemengde salade, tomaat, ui, komkommer, verse kruiden en een verse dressing.
Alle gerechten worden hier ambachtelijk bereid, bijvoorbeeld brood, deeg, pesto-soorten en mayonaise
Klik op de onderstreepte gerechten om te bekijken
Hartige maaltijd groentetaarten, om los te bestellen.
*Grote ronde taart 30 cm voor 6 personen, 25 euro
*De middelgroot ronde taart van 27 cm voor 6 personen, 19 euro
*De kleine maaltijdtaart van 23 cm, voor 5 personen, 15 euro
*De plaattaart, 34 -38 cm, 25 euro
De maaltijd-taarten zijn gemaakt met groente van het seizoen en zijn verrijkt met mediterrane en Hollandse kruiden, pepers en noten. Naar keuze bereid met kaas en ei, roomboter of haverroom en een deegbodem naar keuze, bijvoorbeeld bladerdeeg, pizzadeeg of quichedeeg. De groentetaart is ook lactosevrij en glutenvrij te bestellen. In alle producten is weinig zout gebruikt.
Pure maaltijdsoep, vanaf 1 liter voor 12 euro los te bestellen
Deze soepen zijn van pure groentes verrijkt met een stukje aardappel, haver-, boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. In alle producten gebruik ik weinig zout. De soepen zijn echte maaltijdsoepen. Bij bestelling vanaf 10 liter is de prijs 70 euro afhankelijk van de biologische groenteprijzen op dat moment.
Een salade bestaat uit verse Hollandse slasoorten en andere groentes van het seizoen. Vanaf 6 personen per schaal te bestellen en kost 15 euro.
Vegetarisch belegde lunchbroodjes
De broodjes zijn gebakken met biologisch volkorenmeel uit de omgeving. Verse biologische streekgroente, ei, kaas, kiemen en kruiden. Kipfilet als extra bestelling is ook mogelijk. Belegde gewone volkoren broodjes zijn ook te bestellen. Vanaf 6 broodjes te bestellen en kosten 18 euro ( gewone broodjes ) of 20 euro, (biologische broodjes).
Dressings zijn apart te bestellen: Kruidige yoghurtsaus, olijfoliedressing met Hollandse appelazijn verse kruiden. Ook apart te bestellen: linzenhumus voor 6 personen voor 3 euro
Het banaanbrood, appel-plaatgebak en een fijne notencake maak ik met biologische melen en biologisch fruit. De prijzen variëren tussen 10 en 15 euro.
Actueel
De workshop fermenteren is inclusief alle groenten, kruiden, glazen potten met draaideksel of met deksels en rubberen ringen. Men kan kiezen uit fermenteren met zoetzure bietjes, gemengde groentes bereiden en inmaken, of zelf yoghurt maken. Datum en tijd kunt u zelf aanvragen voor een groepje van maximaal 8 personen. De workshop word gegeven op locatie naar keuze of bij LOKAAL AAN TAFEL. De kosten inclusief zijn 40 euro per persoon en de workshop duurt uiterlijk 3 uur in de ochtend of middag op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot maximaal 13.00 uur.
De workshop hartige groentetaart maken: Hier leer je deeg maken, een vulling van verse groenten klaarmaken en verschillende bakprocessen. Deze workshop kost inclusief alle materialen 30 euro per persoon en is op aanvraag te bestellen voor maximaal 6 personen. de workshop duurt maximaal 3 uur. Voor meer informatie bel 06-27125386.
boerenkooltaart
goed buitenleven
goed eten vers van het land
warme lunch bij de pluktuin van ‘Gelukkige Groentes’ in Malden.
avocadosalade
preisoep met mais-pannenkoek
kooltaart
in mei aspergestaart
Vanaf september zijn de
gefermenteerde groentes weer klaar.
Over Lokaal aan tafel
Mijn huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte ik in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maak ik de maaltijden op bestelling om op te halen of om te bezorgen. Ik bereid duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit de omgeving. Het overschot van groentes, van bv. grote courgettes of misvormde knolgewassen verwerk ik middels fermentaties.
Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk.
Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase. Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen emotionele prikkels belonen met junkfood-eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal. Ik ben sinds 1992 gediplomeerd kok en uit ervaring kan ik goed omgaan met dieetrecepten. In goede voeding zitten de goede waardevolle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De goede manier van verbouwen op het land, goede bemesting in levende aarde geeft goede groente.
Foto: Jacqueline van den Boom
Angela van der Mast
Aldenhof 1243
6537 BH Nijmegen
Telefoon 06 27125386
E-mail lokaalaantafel@gmail.com
Dit bedrijf maakt gebruik van “Kleine Ondernemers Regeling” bij de belasting.
Tips:
https://destreekoptafel.nl
Beginnende ondernemers in Nijmegen: http://www.startupnijmegen.nl/
Boek over voeding en landbouw nu van Michiel Korthals: EETBARE NATUUR ISDBN 9789056157487
Facebook Lokaal Aan Tafel
www.schoppenvrouw.nl duurzaam tuinontwerp
http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/