LOKAAL AAN TAFEL

  

                                       

Welkom bij de kleine catering ‘lokaal aan tafel’!

Hier maken we op bestelling een warme lunch met producten van de biologische landbouw uit de omgeving van Nijmegen. 

Bestellingen zijn mogelijk tot uiterlijk 3 dagen vooraf aan de bezorging voor minimaal 6 personen tot maximaal 40 personen. 

Telefoon: 06-27125386

E-mail: lokaalaantafel@gmail.com

 

Actueel 

De workshop fermenteren is inclusief alle groenten, kruiden, glazen potten met deksel en rubberen ringen 40 euro per persoon. Je kunt kiezen uit fermenteren met Keltisch zout, zoutzure bietjes of gemengde groentes bereiden of yoghurt maken. Datum en tijd: 30 juli en 6 augustus van 10.00 uur tot 12.30 uur. Locatie volgt na aanmelden. kosten inclusief zijn 30 euro.

   

bietjes dille knoflook jeneverbesDe workshop hartige groentetaart maken:  hier leer je deeg maken, een vulling van verse groenten klaarmaken en verschillende bakprocessen. 

paksoitaart met dadels

boerenkooltaart

Nu te bestellen 

Hartige maaltijd groentetaarten

*Grote ronde taart 30 cm voor 10 personen, 25 euro

*De middelgroot ronde taart van 27 cm voor 7 personen, 19 euro 

*De kleine maaltijdtaart van 23 cm, voor 5 personen, 15 euro

*De plaattaart, 34 -38 cm, 15 euro

De maaltijd-taarten zijn gemaakt met groentes van het seizoen en zijn verrijkt met  mediterrane en Hollandse kruiden en noten. Naar keuze bereid met kaas en ei, roomboter of haverroom en een deegbodem naar keuze, bijvoorbeeld bladerdeeg of pizzadeeg. De groentetaart is ook gluten- en lactosevrij te bestellen. In alle producten is weinig zout gebruikt. 

Pure maaltijdsoep vanaf 1 liter voor 10 euro

Deze soepen zijn van pure groentes verrijkt met een stukje aardappel, haver-, boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. In alle producten gebruik ik weinig zout. De soepen zijn echte maaltijdsoepen. Bij bestelling vanaf 10 liter is de prijs 70 euro afhankelijk van de biologische groenteprijzen op dat moment.

Eenvoudige salade 

Een salade bestaat uit verse Hollandse groenten van het seizoen. Vanaf 6 personen per schaal te bestellen en kost 12 euro.

Vegetarisch belegde lunchbroodjes 

De broodjes zijn gebakken met biologisch volkorenmeel uit de omgeving. Verse biologische streekgroente, ei, kaas, kiemen en kruiden. Kipfilet als extra bestelling is ook mogelijk. Belegde gewone volkoren broodjes zijn ook te bestellen. Vanaf 6 broodjes te bestellen en kosten 18 euro. 

Dressings apart te bestellen: Kruidige yoghurtsaus, olijfoliedressing met Hollandse appelazijn verse kruiden of linzenhumus voor 6 personen voor 3 euro.

Een warme lunch kost 17 euro per persoon. Deze bestaat uit

verse groenten soep

een punt groentetaart 

of een goed belegd broodje met groente en eiwitproducten

een verse gemengde salade met sla, tomaat, ui, komkommer, verse kruiden en dressing.

 

Klein zoet gebak en brood 

Het banaanbrood, appel-plaatgebak en een fijne notencake maak ik met biologische melen en biologisch fruit. De prijzen variëren tussen 10 en 12 euro.

Een warme lunch kost 17 euro per persoon. Deze bestaat uit verse groenten soep /  een punt groentetaart / of een goed belegd broodje met groente en eiwitproducten / een verse gemengde salade met sla, tomaat, ui, komkommer, verse kruiden en dressing.

De bezorging in Nijmegen kost 5,- euro in Nijmegen. 

E-mail: lokaalaantafel@gmail.com  

Telefoon: 06 27125386

goed buitenleven

goed eten vers van het land

warme lunch bij de pluktuin van ‘Gelukkige Groentes’ in Malden.

 avocadosalade

preisoep

preisoep met mais-pannenkoek

wittekooltaart

kooltaart

in mei aspergestaart

Vanaf september zijn de

gefermenteerde groentes weer klaar.

Over Lokaal aan tafel

Mijn huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte ik in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maak ik de maaltijden op bestelling om op te halen of om te bezorgen. Ik bereid duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit de omgeving. Het overschot van groentes, van bv. grote courgettes of misvormde knolgewassen verwerk ik middels fermentaties. 

Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk. 

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase.  Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen emotionele prikkels belonen met junkfood-eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal. Ik ben sinds 1992 gediplomeerd kok en uit ervaring kan ik goed omgaan met dieetrecepten. In goede voeding zitten de goede waardevolle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De goede manier van verbouwen op het land, goede bemesting in levende aarde geeft goede groente. 

 

Foto: Jacqueline van den Boom 

Angela van der Mast

Aldenhof 1243

6537 BH Nijmegen

Telefoon 06 27125386

E-mail lokaalaantafel@gmail.com

Dit bedrijf maakt gebruik van “Kleine Ondernemers Regeling” bij de belasting.

 

Tips: 

https://gelukkigegroentes.nl/ 

Beginnende ondernemers in Nijmegen: http://www.startupnijmegen.nl/

Boek over voeding en landbouw nu van Michiel Korthals:  EETBARE NATUUR ISDBN 9789056157487

Facebook Aan Tafel

                                                         

  Eetbaar Nijmegen

www.schoppenvrouw.nl  duurzaam tuinontwerp

http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/