aandacht & beweging ruimte voor jezelf

 

Bewegingsoefeningen met als doel aandacht geven aan jezelf en aan een ander, aanwezig zijn bij wat je doet, voelt en denkt. Zo kan rust, ruimte en balans ontstaan.

Wanneer: woensdagochtend

Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur.

Waar: Aldenhof 1243, Nijmegen

Aanmelden: amevdmast@gmail.com  

Telefoon: 06-27125386

Prijs: per dagdeel vanaf 10 euro

 

Zoek je even ondersteuning tijdens een lastig veranderingsproces in je huidige situatie? Mis je balans in je leven? Leef je met te veel stress, mentale of fysieke ongemakken? Verlang je naar rust en ruimte voor je zelf? Dan wil ik je graag op weg helpen via de bewegingsoefeningen en een moment van stilte*.

Je bent welkom! 

We oefenen in vriendelijk waarnemen zonder oordeel. Dit doen we door met aandacht aanwezig zijn in de beweging, de gedachten, en bij wat je voelt. De natuurlijke ademhaling is hierbij een terugkerend aandachtspunt. Het opmerken van ademstagnaties, pijn of andere sensaties zijn daarbij belangrijk signalen tijdens de bewegingen en we respecteren onze grenzen daarbij. Zonder de situatie anders te willen hebben dan hoe deze op dat moment is, ontstaat langzamerhand het rustig en bewust vrij aanwezig zijn in het hele lichaam. De oefeningen zijn niet prestatie gericht.

De bewegingsoefeningen zijn liggend, staand of zittend. Ik begeleid een kleine groep van maximaal 4 personen. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Matjes en dekens zijn aanwezig. 

Inzicht ontstaat daar waar we ruimte vinden, waar het bewustzijn en het onderbewuste samen komen in eenheid van gedachte en gevoel en handelen. Dit ondervindt iedereen op zijn of haar eigen momenten. Deze inzichten zijn zeer waardevol voor ieders eigen koers in het leven. Gaandeweg komt het contact maken en samenleven in balans en ben je echt aanwezig met aandacht voor wat je wil, wat je doet voor je zelf en een ander.

* De oefeningen komen uit de westerse mindfulness-wereld. Deze oefeningen zijn ontwikkeld op wetenschappelijke basis door Jon Kabat-Zinn in samenwerking met zijn wetenschappelijke medewerkers (psychologie en fysiotherapie). In 2014 rondde ik mijn opleiding tot mindfulness-trainer af bij instituut  CIVAS. Ik volgde meerdere trainingen en retraites in Nederland. Voor meer informatie: bel  naar 06-27 12 53 86 of mail amevdmast@gmail.com 

Links: 

Instituut voor mindfulness

Radboud mindfulness: brein en muziek

Mindfulness stressreductie