aandacht & beweging ruimte voor jezelf

 

 

Bewegingsoefeningen en stressreductie bij mentale en fysieke pijn:

Wanneer: woensdagochtend

Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur.

Waar: Aldenhof 12-43, Nijmegen

Aanmelden: amevdmast@gmail.com  

Telefoon: 06-27125386

Prijs: per dagdeel vanaf 5 euro

Zoek je even ondersteuning tijdens een lastig veranderingsproces in je huidige situatie? Leef je met te veel stress, mentale of fysieke ongemakken? Ken je depressieve of angstgevoelens in jezelf? Verlang je naar rust en ruimte voor je zelf ? Dan wil ik je graag op weg helpen via de bewegingsoefeningen en een korte meditatie uit de mindfulnesswereld*.

Je bent welkom! 

We oefenen in vriendelijk waarnemen zonder oordeel. De natuurlijke ademhaling is hierbij een terugkerend aandachtspunt. Het opmerken van ademstagnaties, pijn of andere sensaties zijn daarbij belangrijk signalen tijdens de bewegingen en we respecteren  onze grenzen daarbij.  Zonder de situatie anders te willen hebben dan hoe deze op dat moment is, ontstaat langzamerhand het rustig en bewust vrij aanwezig zijn in het hele lichaam. De oefeningen zijn niet prestatie gericht.

De bewegingsoefeningen zijn liggend, staand of zittend. Ik begeleid een kleine groep van maximaal 4 personen. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Matjes en dekens zijn aanwezig. 

Inzichten ontstaat daar waar we ruimte vinden, waar het bewustzijn en het onderbewuste samen komen in eenheid van gedachte en gevoel. Dit ondervindt iedereen op zijn en haar eigen momenten. Deze inzichten zijn zeer waardevol voor ieders eigen koers in het leven.

 

* De oefeningen komen uit de westerse mindfulness-wereld. Deze oefeningen zijn ontwikkeld op wetenschappelijke basis door Jon Kabat-Zinn in samenwerking met zijn wetenschappelijke medewerkers (psychologie en fysiotherapie). In 2014 rondde ik mijn opleiding tot mindfulnesstrainer af bij instituut  CIVAS. Ik volgde meerdere trainingen en retraites in Nederland. Voor meer informatie: bel  naar 06-27 12 53 86 of mail amevdmast@gmail.com 

Links: 

Instituut voor mindfulness

Radboud mindfulness: brein en muziek

Mindfulness stressreductie

Boek:   ‘Stil de tijd’ van Joke Hermsen

 

***