10 jaar cultuurtafel dukenburg

Activiteiten bij bewonersinitiatief Cultuurtafel Dukenburg 

  • Amateurkunstenaars (ook profs) uit de omgeving exposeren in Wijkcentrum Dukenburg. 
  • We organiseren exposites en open podium over duurzaam leven.
  • Buurt catering ‘Lokaal Aan Tafel’ maakt hartige taarten en maaltijdsoep voor omwonenden.
  • Seizoens-borrel voor bewoners in Wijkcentrum Dukenburg.

NU IN WIJKCENTRUM DUKENBURG

ZONDAG 2 APRIL

  Om 12.30 uur bent u welkom bij de opening van de expositie van schilderijen van Carine Dokter uit Nijmegen. het kwartet Ton van Geffen speelt vanaf 12.15 uur. Aansluitend begint de warme lunch.. Hieraan kunt u deelnemen als u gereserveerd heeft middels betaling. 

Let op! Reserveren kan in het wijkcentrum Dukenburg door vooraf te betalen op de dinsdag en woensdag 28 en 29 maart tussen 14.00 en 15.00 uur. De kosten voor deze lunch zijn vanaf 5 euro.

2022

Op zondag 20 november ( vol ) en zondag 18 december ( vol ) bieden de vrijwilligers van het huiskamerrestaurant ‘Aan Tafel’ een feestelijke lunch aan gemaakt van lokale producten uit de land- en tuinbouw. Hiervoor kunt u zich aanmelden via cultuurtafeldukenburg@gmail.com. Er is plaats voor 25 personen. De prijs is tussen 5 euro en 8,50 euro. U dient vooraf te betalen na reservering. Dat kan op 14 december tussen 11.00 uur en 12.00 uur in het wijkcentrum.

De lunch is klaar om 12.30 uur. Het adres is Wijkcentrum Meijhorst 70-39 in Nijmegen-Dukenburg. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-27125386 (Angela)

Project LOKAAL AAN TAFEL

In voorbereiding:

Onder de naam Lokaal Aan Tafel begin ik in 2023 tot 2027 een nieuw project met als doel de lokale landbouw en tuinbouw in Nijmegen en directe omgeving te promoten.  Wat gaan we doen?

1.

Creatieve en educatieve activiteiten op scholen over groente en fruit uit de omgeving bijvoorbeeld bij de basisscholen en het ROC. April 2023. 

2.

Een fotoreportage over de boeren op hun land gedurende de vier seizoenen. Doorlopend vanaf de winter 2023. 

3.

In alle mogelijke wijkcentra van Nijmegen bereiden we een warme lunch van groente uit de directe omgeving. Vanaf zomer 2023 mogelijk in samenwerking opbouw werk en welzijnswerk in Nijmegen. Zie foto: een ‘pilot’ vond plaatst in wijkcentrum Dukenburg op 20 november 2022. Hieraan werkten mee Pluktuin Gelukkige Groentes, Landwinkel De Diervoort en Het Bakkerscafe.  

Eerdere expositie’s:

Expositie: Van 18 september tot 16 december zijn schilderijen en foto’s te zien van 20 kunstenaars werkzaam bij RIBW Art-Tics en Foto Studio. Het werk is te zien in Wijkcentrum Dukenburg in het Atrium en op de 1ste verdieping. Het adres is Meijhorst 70-39 in Nijmegen Dukenburg. Op werkdagen te zien van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Op zaterdag is het wijkcentrum gesloten.

Jamshid Haji Rasoul december 2022 tot maart 20 23

Marie-Louise Janssen september 22 januari 23

 

 

 

 

Caroline Verkoelen juni september 22

Danny Bodt januari mei 2022

EXPOSITIE 17 september tot 28 december 2021: ‘Natuurlijk Stadspark Staddijk’, een foto- en video-expositie in Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39 Nijmegen Dukenburg. Hier is te zien hoe de natuur en de sportparken Noord en Zuid  na 45 jaar samen gaan en elkaar versterken. Een uniek natuurlijk Stadspark in Nijmegen Dukenburg door de ogen van amateurfotografen uit Dukenburg, Astrid Beckers, Johan de Bruijn, Gert van Baast, Trudy van Cleef, Antoine Deleije, Iris van Limburg, Marjolein Gompel, Helga Gubbels,  Henny Jaspers, Bob Kropman, Angela van der Mast, Marjolijn Mijling, Jos Onneweer, Richard Vrielink, Jacqueline van den Boom (prof.) en Jeroen Megens (prof.) van Drone-Megens.  Naast de foto’s aan de wanden is een videoreportage over het park te zien. Hierin komen de zichtbaar historische waarden van het park in beeld. Een van de beheerders in het wijkcentrum zet de video graag voor u aan.

DRONE-VIDEO PARK STADDIJK 2021

 

Foto’s Erik Meeuwsen

Klik op het bruggetje voor foto’s Jos Onneweer expo Stadspark Staddijk, Nijmegen Dukenburg

2020 -2021

VIER SEIZOENEN Park Staddijk. Een fotoproject gemaakt i.s.m. leden van ‘Vrienden van Park Staddijk’. De filmpjes zijn ook op stick te bestellen voor gebruik in een smarttv. Bekijk hier de filmpjes: 

lente   zomer   herfst   winter

 Foto: Trudy van Cleef

Vier seizoenen Park Staddijk is een beeldverslag geworden voor de bewoners van de woonzorgcentra De Wollewei, De Vlechting en De Horizon in Dukenburg, en daar buiten. Hieraan werkten een twintigtal bewoners mee die graag met hun camera door het park lopen. De foto-inzendingen komen van: Johan de Bruijn, Gilbert de Bruijn, Geert van Baast, Trudy van Cleef, Antoine Deleij, Saskia van Dijk, Marjoleijn Gompel, Moniek Janssen, Henny Jaspers, Iris van Limburg, Lex leenaars, Bobby Leeuwes, Mireille van Mansum, Angela van der Mast, Eric Meeuwsen, Yvonne Moritz, Jos Onneweer, Karin Spliet, Monika Thomassen en anderen. 

Exposanten en muzikanten bij de cultuurtafel in Dukenburg 2012 – 2021

  Klik op de poster voor alle posters

Exposanten en muzikanten bij de cultuurtafel/ExpAt-groep in Wijkcentrum Dukenburg:  Kunsstenaarsgroep  RIBW-ART-TICS en FOTO-STUDIO, Nijmegen; Caroline Verkoelen, Malden; Mignon Ohlentoth, Weezenhof; Marijke Teunissen, Meijhorst; Cursisten van het Creatiefcentrum Nijmegen-Zuid; Gerrie de Bruin Tolhuis; Jamshid Rasoul Aldenhof (info via mij); Lineke Schoemaker Meijhorst; Ina Scholten Weeznehof; Gabrielle Bos, Aldenhof; Jacqueline van den Boom, Weezenhof; Sonja Kropman, Lindenholt; Oud-Lindenberggroep: Gerard Bergers Meijhorst, John v.d. Ven, Beatrijs Vandegeluhe, Judith Smits, Lindenholt; Emmy Bak, Weezenhof; Nicole van den Hurk, Tolhuis; Kea ten Hove, Tolhuis; Diny Peeters, Tolhuis; Joke Schotanus, Tolhuis; Marijke Drabbe, Zwanenveld; Ank van Rens, Brakkenstein; Marjo Sol, Zwanenveld; Lieuwke Loth, Tolhuis; Jan Westerdijk, Zwanenveld; Bárbel van den Berg, Hatert;  Meeke Mutter, Weezenhof/ New York; Angela vd Mast, Aldenhof; Marijke Teunissen, Meijhorst; Helmut Brockmeijer, Meijhorst; Shiva Suleimani, Meijhorst; Lieuwke Loth, Tolhuis. Muzikanten: Hans Hamers, Jeroen Lazeroms, Marcel Verbeek, Ferrie en Bianca, The Sleeping Beauty, Saskia Jonk, Rani van Bon Weezenhof; Lara Willemens Malden; Trio De Jonkies.

  Ommetje Meijhorst 2014 en Midwinterborrel 2018

Kunst in openbare ruimte Nijmegen en Dukenburg 

De Culturele kaart Nijmegen

In Dukenburg: Ronald Tolman De Uitkijkpost, Kruising Tolhuis Zwanenveld t.o. het Triavium; Arnoud Beerends Monument Steve Biko, Steve Bikoplein Tolhuis; Gerard Bruning De uil 1969, Aldenhof 76-21; Gerard Bruning Zonder titel 1980, Meijhorstplein 70-43; Peter van de Locht Het midden in zijn verplaatsing Tolhuis 10 de straat; Ben van Pinksteren Kloek met kuikens 1976, Weezenhof 11de straat; Ben van Pinksteren Omtrent de kievit, Weezenhof 54ste straat; Jan Snoeck Speelplastiek 1974, Tolhuis basisschool; Arthur Spronken Paard sculptuur, Steve Bikoplein Tolhuis; Peter Struyken Gekleurde tegelwand Politiebureau, Schuylenburgweg 20 Zwanenveld; Amfitheater Meijhorst ontwerp Meijhorst nabij 29-59, Meijboomschool Meijhorst 

Nacht van het Ommetje Weezenhof stapvoets door het bosje Vogelenzang

 

10 jaar Cultuurtafel Dukenburg 2012-2022 

*