aandacht & bewegen

                                                                                                                          

Op woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur begeleid ik aandachtgerichte bewegingsoefeningen.

 

Wij moderne mensen zijn voor een groot deel van ons leven gericht op anderen. Door de maatschappelijke en economische ontwikkelingen raken we vaker onze natuurlijke signalen van rust kwijt, worden overactief en verliezen de balans in ons zelf een beetje. Soms gaat men extra sporten om maar rust in hoofd en lijf te vinden. Een alternatieve en ook aangename manier om jezelf meer bewust te worden van wat je voelt en waarneemt betreffende die balans in je zelf tussen rust en actie denken, biedt de mindfulnesswereld. Van daaruit bied ik een aantal bewegingsoefeningen uit de traditionele mindfulnesswereld waarmee je leert wat er zich zo al voltrekt in je lichaam en je automatische gedachtenpatronen, zoals bijvoorbeeld oordelen. De mogelijkheden om jezelf te helpen in fysiek pijnlijke en mentaal stressvolle situaties zijn bij iedereen aanwezig.

 

We oefenen in zorgzame aandacht voor jezelf.

Vriendelijk waarnemen en opmerkzaamheid zijn is belangrijk wanneer gedachten telkens afdwalen.

De bewegingen doen we liggend en staand of stil zittend op een stoel.

Tijdens de bewegingen recepteer je je grenzen. 

De oefeningen zijn niet bedoeld om iets te presteren of om te ontspannen maar om bewust in het hier en nu te voelen en te ervaren. 

 

Iedere bijeenkomst begint met een korte bodyscan.

Alle oefeningen dienen om gewaar te zijn van je eigen unieke leven op dat moment.

Na de bewegingsoefeningen sluiten we af met een korte stiltemeditatie van 15 minuten gericht op ieders natuurlijke ademhaling. 

Zonder de situatie anders te willen hebben dan dat deze nu is leer je bewust aanwezig te zijn in elke moment. 

 

Ik begeleid een kleine groep. 

Matjes en dekentjes zijn aanwezig. 

Kosten zijn naar eigen vermogen vanaf 5 euro per keer. 

De oefeningen komen uit de westese mindfulnesstraditie ontwikkeld op wetenschappelijke basis door Jon Kabat-Zinn in samenwerking met zijn wetenschappelijke medewerkers (psygologie en fysiotheapie). 


In 2014 rondde ik mijn opleiding tot mindfulnesstrainer af. Als je meer informatie wilt bel dan naar 06-27 12 53 86 of mail amevdmast@gmail.com