Natuurwandelroute Park Staddijk in Dukenburg

Achterliggende gedachte bij dit plan is om Dukenburg als groenste stadsdeel van Nijmegen aantrekkelijker te maken voor bewoners om hier te komen wonen. Er gaan veel negatieve verhalen over Dukenburg rond.  Maar veel bewoners wonen hier graag vooral ook omdat er zoveel bomen, vogels en rustige parken zijn. Zo is er ook een levendige facbookpagina waar bezoekers hun fotos en verhalen opzetten. Veel van deze bezoekers vinden het leuk als er in het grote Park Staddijk een mooie route komt en dat er ook iets te doen is in het park eens per jaar een mooi natuurfeest.

Bewust omgaan met de natuur, met het milieu en duurzaam leven staan bij de werkgroep voor dit plan voorop. Passende kunst- en cultuur activiteiten zoals een bijzondere wandelroute worden vormgeven door betrokken bewoners en de scholen (educatief gedeelte). Bewoners kunnen in dit plan een interactieve website en/of approute maken door het bijzondere Park Staddijk. Wil je meewerken aan dit plan? Dan kan men zich als deelnemer aanmelden bij www.mijnwijkplan.nl ondervermelding bij account het postcode nummer van de wijk Staddijk 6537TW.foto: Saskia de Jong

 

 

Wil je meewerken aan het plan meld je dan aan op www.mijnwijkplan.nl Klik op het lampje en  maak dan een eigenaccount aan en vermeld je de wijk Staddijk met postcode 6537TW.  Klik vervolgens op Staddijk in plattegrond en geef een 'hartje' aan het plan. je kunt ook een tekst invoeren.  Voor meer informatie neem contact op met angela van der mast amevdmast@gmail.com .